Verschil tussen skating & schaatsen

Er zijn nogal wat verschillende varianten van skating. Snow skating, Ice skating, skateboarding, Roller skating, inline skating en noem maar op. Allemaal gebruik je hiervoor skates. Deze website gaat over inline skates. Dit is het echte skaten met skeelers zoals dit vaak bedoeld wordt door recreanten, maar ook door profsporters. Inline skates bestaan al sinds 1824. Dit was het moment waarop de eerste skeelers met vijf wielen gepatenteerd werden. Deze inline skeelers bestonden destijds uit ijzeren cilindervormige wielen. Sindsdien is er veel veranderd. En elk jaar verandert er weer van alles. Laat je dus goed voorlichten in de winkel als je nieuws skates wil kopen.

Schaatsen met Skeelers

Er zijn veel marathonschaatsers die in de zomermaanden op skeelers staan en beide sporten beoefenen op het hoogste niveau. Denk aan namen als Elma de Vries (NK Afstanden 2009) en Sjoerd Huisman (NK Inline Skaten 2010). Zo was het mogelijk voor deze topsporters om gedurende de zomermaanden toch te werken aan hun techniek en hun conditie.

Skeeleren en schaatsen

Op 1 januari 2010 zijn de Skatebond Nederland en de Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) gefuseerd. Dat houdt in dat zowel schaatsen als skeeleren nu onder dezelfde bond vallen. Geen onlogische keuze, want schaatsen en skeeleren vertonen natuurlijk erg veel overeenkomsten. Op de website van KNSB.nl vind je diverse interessante artikelen over skates en leren skaten.